8 december 2023

Villa Ool

Het plan Ooldergaard staat voor het prettig en ontspannen wonen in een hedendaagse, dorpse en groene setting. De rustige ligging aan de Maas in de buurt van Roermond maakt het een prachtige plek om te wonen. Met Villa Ool hebben wij een woning ontworpen die aansluit bij deze landelijke en agrarische omgeving maar dan wel met een geheel eigentijdse vertaling. Het programma is volledig samengesteld naar aanleiding van de wensen van de toekomstige bewoners. Om ervoor te zorgen dat de vertaling van programma een mooi eenduidige villa oplevert hebben wij een horizontale band geïntroduceerd. Deze band van verticaal metselwerk zorgt voor eenheid en rust door van alle volumes samen een geheel te maken. De band loopt ook door aan de achterzijde en vormt daar de luifel boven het terras.

read more
16 november 2023

Tom Dumoulin Bike Park

Een spannend lijnenspel met oneindig veel mogelijkheden. Het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen is een fascinerende plek waar jong en oud ongehinderd kunnen wielrennen. Het prachtige veilige wielercircuit in Sittard-Geleen heeft zelfs een echte Limburgse heuvel als hoogtepunt. Door de inpassing in de Sportzone Limburg is het ook aangesloten op het openbare wegennet zodat er niet alleen getraind wordt op de baan maar deze ook inzetbaar is voor (grotere) wedstrijden.

Daarnaast loopt dwars door het stratencircuit nog een uitdagende MTB-route. Het parcours  is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met WCL De Bergklimmers en Het huis van de Sport. Hierbij is specifiek gekeken naar een traject waar jonge wielrenners opgeleid kunnen worden en zo klaargestoomd worden om veilig de openbare weg op te kunnen. Door gebruik te maken van verschillende soorten bestrating is een realistische situatie nagebootst. Het parcours biedt de mogelijkheid om 4 verschillende groepen tegelijkertijd te laten trainen op een eigen deel van de baan.

Het plan voor de inrichting van de openbare ruimte van het Tom Dumoulin Bike Park is tot stand gekomen in samenwerking met Dolmans, Geonius en Heijmans. Op het ruime terrein komen de verschillende landschapstypen van Limburg terug zodat de gebruikers continu veranderen van omgeving. Met een gesloten grondbalans is het zelfs gelukt om een echte Zuid-Limburgse heuvel in te passen met een typische kasseien bestrating. Hierdoor is een bezoek aan het Tom Dumoulin Bike Park een echte unieke ervaring.

project
26 oktober 2023

Technische school Zonnegroen Zoutleeuw

Het ontwerp voor de school Zonnegroen in Zoutleeuw (BE) gaat hand in hand met zijn direct omgeving door het gebouw qua typologie op te laten gaan in zijn omliggende bebouwing. Het complete programma van de school is verdeeld in verschillende leerdomeinen. Samen vormen deze gebouwdelen één identiteit met een iconische uitstraling. De verschillende gebouwdelen zijn door hun archetypische vorm goed afleesbaar vanuit de openbare inrichting. De aanwezige groene zone aan de achterzijde van het gebouw is ingezet als de zachte route binnen het ontwerp. Hier kunnen geen gemotoriseerde voertuigen komen en is het dus volkomen veilig voor de leerlingen om rond te dwalen en spelen tussen de rijkelijk aanwezige tuintjes en bomen.

project
9 oktober 2023

My Jewellery Antwerpen

Interieur ontwerp voor de My Jewellery boutique in Antwerpen – België

project
30 augustus 2023

Scandinavisch wonen in de Bolderbuurt

Aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem is de Bolderbuurt gelegen. De buurt heeft een ontspannen opzet die gericht is op de parkachtige omgeving. Om alle leeftijden te kunnen voorzien, is er een evenwichtig woonprogramma geïntroduceerd. Binnen deze woonomgeving ontstaat een groene buurt met een Scandinavische uitstraling die volledig in balans is. Een wijk waar iedereen zou willen opgroeien.

project
4 augustus 2023

Nieuw kantoor MR. STIR

Het nieuwe kantoor van MR. STIR is gelegen boven op het Veemgebouw waar voorheen de directie van Philips was gevestigd. In het ontwerp van het gebouw is een nieuwe glazen schil gezet rondom de bestaande betonconstructie. Dit betonnen geraamte vormt de basis van het interieurontwerp en blijft waar mogelijk in het zicht. Om hier goed op aan te sluiten zijn de plafonds tussen het betonnen geraamte gemaakt van recycled akoestisch spuitwerk. Dit sluit goed aan bij de textuur en kleurstelling van het beton. Alle andere wanden en elementen in de ruimte buiten de betonnen structuur zijn uitgevoerd in 1 kleur om te zorgen voor een rustige basis. Aansluitend op de rustige basis en om te zorgen voor een eenduidig geheel is een gietvloer toegepast in een lichte beige kleur. Deze rustige en eenduidige basis maakt het mogelijk om bij de inrichting elementen toe te voegen die meer uitgesproken zijn zonder de balans te verstoren.

over ons
11 juli 2023

Wonen in het Maasdal

Door de verruiming van de uiterwaarden in het Maasdal is er de mogelijkheid ontstaan om op een unieke plek, een unieke villa toe te voegen. Villa VWD is door deze aanpassing gesitueerd op een prachtige locatie met bijzondere uitzichten. Het ontwerp van de woning wordt gekenmerkt door de lineaire opstelling van de functies en de heldere vormentaal. Door deze open structuur zijn alle functies optimaal in contact met de omgeving. Enerzijds met een prachtig zicht op de kerk van het dorp Blitterswijck en anderzijds met diverse geënsceneerde zichten over de Maas.

project
21 juni 2023

Ruimtelijk Raamwerk Campus Roer College Schöndeln

Samen met de scholieren en de medewerkers heeft MR. STIR een ruimtelijk raamwerk opgesteld voor de doorontwikkeling van het ROERCollege Schöndeln tot een unieke onderwijsomgeving. Op deze bijzondere locatie aan de rand van Roermond wordt een campus ontwikkeld waarbij meerdere kleinschalige gebouwen zijn ingepast in het landschap. Gekozen is voor een opzet van losse gebouwen in een groene setting, gebaseerd op de kwaliteiten van de lommerrijke omgeving in combinatie met het denken in verschillende domeinen. De school wil zorg dragen voor een veilige leeromgeving die uitgaat van kleinschaligheid en herkenbaarheid. Samen vormen de gebouwen een aangename en geborgen omgeving voor leerlingen en een fijne werkplek voor personeel. Een plek waar iedereen zich thuis voelt, die klaar is voor de toekomst en alle ruimte biedt om te groeien in het groen.

ROER College Schöndeln
19 april 2023

Stedenbouwkundigplan Gutjesweg

Aan de rand van Nederweert is door MR. STIR een nieuwe wijk ontwikkeld. In opdracht van de gemeente Nederweert en WonenLimburg is, op basis van de bestaande groene kwaliteiten, een raamwerk opgezet die het gebied verdeeld in verschillende clusters. Binnen deze clusters krijgen de verschillende woontypologieën een plek zodat er een zeer divers woonprogramma ontstaat. De bestaande Gutjesweg gaat dienen als groene loper voor langzaam verkeer en verbindt het plan met de bestaande wijk. Het totale ruimtelijk concept gaat uit van een bijzondere plek voor de buurt waar ook gewoond wordt. Het bestaande groen, de groene invulling van de Gutjesweg en de nieuwe bebouwing vormen samen een geheel die van het plan een unieke plek in Nederweert maken.

Gemeente Nederweert
10 maart 2023

Villa ARA

Villa ARA is een van de parels van de wijk Stalberg in Venlo. Het hoekkavel is gelegen aan de rand van het natuurgebied met spectaculaire zichten over het landschap. De verdraaiing van het hoekkavel is opgevangen door een half overdekt buitenruimte die evenwijdig loopt aan de straat. Deze overkapping zorgt voor extra privacy in de woning terwijl de openheid vanuit de woning richting buiten behouden blijft.

project
7 februari 2023

MR. STIR werkt aan een veerkrachtige toekomst.

MR. STIR werkt aan een veerkrachtige toekomst. De duurzaamheidsambitie van onze projecten wordt bij ieder nieuw ontwerp verhoogd waardoor de lat steeds hoger wordt gelegd. Deze filosofie en werkwijze lichten wij toe op 9 februari tijdens de jaarlijkse kennisbijeenkomst in de Week van de Circulaire Economie van het Architectuur Centrum Eindhoven.

Datum: 9 februari
Locatie: KEVN, Eindhoven
Tijd: 16:00 uur

Architectuur Centrum Eindhoven
2 februari 2023

Week van de Circulaire Economie van het Architectuur Centrum Eindhoven

MR. STIR is al vanaf het prille begin partner bij Cirkelstad, hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector die samen willen doen, leren en ontmoeten. Met Cirkelstad Eindhoven is een van de gezamenlijke doelstellingen: een bouwsector zonder afval.

Cirkelstad is een landelijke coöperatie die in verschillende steden de circulaire bouweconomie versnelt. Dat doen we door lokale circulaire vragen te verbinden met regionale en nationale oplossingen.

Bij MR.STIR willen we de lat iedere keer weer hoger leggen. Tijdens de jaarlijkse kennisbijeenkomst in de Week van de Circulaire Economie van het Architectuur Centrum Eindhoven lichten we onze ideeën toe.

Datum: 9 februari
Locatie: KEVN, Eindhoven
Tijd: 16:00 uur

Architectuur Centrum Eindhoven
26 januari 2023

1% for the planet

MR. STIR is lid van 1% for the planet. Een organisatie die een wereldwijd netwerk van bedrijven, individuen en milieu partners vertegenwoordigd die de meest urgente milieuproblemen van onze planeet aanpakken. Concreet betekent dit dat wij 1% van de jaarlijkse omzet doneren aan milieudoelen. 1% for the Planet is opgericht om greenwashing te voorkomen en verantwoording af te leggen voor onze planeet. Wij blijven hier ons met volle energie voor inzetten en hopelijk doet goed voorbeeld volgen.

1% for the planet