22 december 2022

Nieuw kantoor

MR. STIR wenst u prettige kerstdagen en een smaakvol 2023.
Vanaf nu helpen we jullie vanuit ons nieuwe kantoor bovenop het Veemgebouw Strijp-S.
Ons nieuwe adres is Torenallee 106-04, 5617 BE Eindhoven.

contact
3 november 2022

MR. STIR ondertekent het convenant Eindhovense Regionale Circulaire Bouwstrategie

Vorige week maandag heeft de regio Eindhoven weer een grote stap gezet richting het Nieuwe Normaal: circulair bouwen. Samen met 15 andere partijen heeft MR. STIR het convenant Eindhovense Regionale Circulaire Bouwstrategie ondertekend. Een mooie mijlpaal!

Het convenant is vormgegeven door Cirkelstad in samenwerking met Brink en Gemeente Eindhoven. De komende tijd gaan we als Cirkelstad Eindhoven, samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers aan de slag om circulariteit in de regio verder vorm te geven. Door met elkaar het goede gesprek te voeren. En iedereen de juiste handvatten geven om Het Nieuwe Normaal te integreren en omarmen als gemeenschappelijke taal in deze bouwregio.

Cirkelstad
22 september 2022

Huis van Concordia

Wij zijn ontzettend trots om te kunnen melden dat ons ontwerp is gekozen bij de selectie voor het nieuwe clubhuis van RHC Concordia te Roermond. Met het “Huis van Concordia” creëren wij een echt warm thuis voor de club waar plek is voor ontmoeting. Een plek waar leden, regelmatige bezoekers en buurtbewoners elkaar ontmoeten, samenkomen en kunnen sporten.

Het ontwerp betreft een volume dat is opgebouwd uit twee verdiepingen, waarbij de onderste verdieping de kleed-, technische- en ondersteunende ruimtes herbergt. Op de verdieping is het clubgebouw met veel open gevels en een ruim terras gelegen. De tribunes zijn opgenomen in het talud en zorgen voor goed zicht op de velden. Het doordachte plan biedt voldoende bescherming tegen eventuele toekomstige overstromingen en is duurzaam in ontwerp en gebruik.

RHC Concordia
22 juli 2022

Flagship Store My Jewellery EINDHOVEN

Een flagship store is vaak de grootste, mooiste en compleetste winkel van een brand. Dit geldt zeker voor de prachtige nieuwe My Jewellery Flagship Store in Eindhoven. Bij binnenkomst wordt de bezoeker ontvangen in een indrukwekkende dubbelhoge ruimte waar een roze trap je naar boven leidt. Wanneer je, onder de grote neon-letters door, de winkel binnenkomt, is de vertrouwde huisstijl meteen herkenbaar. Deze aangename sfeer is aangevuld en versterkt met nieuwe verrassende ideeën en vernieuwende winkelconcepten om de totale beleving compleet te maken. De gehele opzet van de winkel is ontworpen op basis van een open floor plan waarin stijlvolle elementen zijn geplaatst. Dit om te zorgen voor openheid, overzicht en een optimale winkelbeleving. MR. STIR is trots op het resultaat.

My Jewellery
14 juli 2022

Villa MRV

Villa MRV is een compacte villa met een zeer compleet programma, gelegen in Ambyerveld te Maastricht. De villa heeft een sterke oriëntatie op de privé tuin waar het overdekte terras gekoppeld is aan zowel de woonruimte en keuken. Door slim om te gaan met de volumeopbouw en gevelopeningen dringt het daglicht diep binnen in de woning. Het spel met licht en ruimte is aanwezig door de gehele woning. Het glas is in een doorlopende lijn aan elkaar gekoppeld, van het grote glasvlak in de woonkamer tot de patio in de kelder. Op de verdieping zorgt een extra patio voor veel daglicht in de gangzone en construeert een relatie tussen sauna en buiten.

project
5 mei 2022

Transformatie van een voormalige slagerij tot wooncomplex

Het plan voor locatie SVDP in Roermond is goed ontvangen door de commissie beeldkwaliteit. Het plan gaat uit van de transformatie van een voormalige slagerij tot wooncomplex. Na enkele jaren van leegstand krijgt de wijk hiermee een echte kwaliteitsimpuls met een positieve uitstraling op de directe omgeving. Met precisie en zorgvuldigheid is gezocht naar een inpassing die zorgt voor opwaardering van de locatie. De commissie sprak waardering uit voor de gewaagde eigentijdse invulling van de gevels. Hierbij is gekozen om de openingen te laten corresponderen met de functies. Vorm volgt functies, een kleine knipoog naar de wederopbouwstijl van het originele pand.

project
12 april 2022

(ver)nieuwbouw van het Roer College Schöndeln

Na jaren van onduidelijkheid heeft de Gemeente Roermond ingestemd met de financiering voor de (ver)nieuwbouw van het Roer College Schöndeln. Om mogelijk te maken heeft MR. STIR een eerste ruimtelijke vertaling gemaakt van de onderwijsvisie van de school.

Wil je dat kinderen leren, dan moet je ze prikkelen. Het Roer College wil een leer- en ontwikkelomgeving creëren waarin de leerling zich gezien en erkend voelt voor wie hij/zij is. De ligging van het Roer College biedt hiervoor unieke kansen. Een kleinschalige, veilige en transparante locatie waar de onderwijsvisie perfect tot uiting kan worden gebracht. Dit door maximaal gebruik te maken van het prachtige terrein, het aanpalende bos en de sportterreinen, met fantastisch uitzicht over het Roerdal. Wij kijken al uit naar deze mooie toekomst.

Roer College Schöndeln
30 maart 2022

Verhuizing MR. STIR in najaar 2022

Hoe is het om te werken op het monumentale Veemgebouw?

MR. STIR gaat het binnenkort ervaren. We voelen ons ontzettend thuis op Strijp-S in Eindhoven, maar ons kantoor in het Glasgebouw is ondertussen te klein geworden. MR. STIR blijft groeien, en daarom is het tijd voor de volgende stap. We blijven op Strijp-S, maar wel een paar verdiepingen hogerop en in een ander gebouw. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben, maar in het najaar van 2022 openen we de deuren van ons nieuwe kantoor bovenop het Veemgebouw. Dit gebouw is door Trudo recent omgevormd naar ontwerp van Caruso-St.John. Wij kijken er ontzettend naar uit en gaan onze nieuwe plek natuurlijk nog feestelijk inwijden.

Veemgebouw
22 maart 2022

Villa VWD

Villa VWD heeft een prachtige ligging in het Maasdal. Door de verruiming van de uiterwaarden is de mogelijkheid ontstaan om op een unieke plek, een unieke villa toe te voegen. De woning heeft een heldere vormentaal met een lineaire opstelling van de functies. Door de open structuur zijn alle functies optimaal in contact met de omgeving. Enerzijds met een prachtig zicht op de kerk van het dorp Blitterswijck en anderzijds met diverse geënsceneerde zichten over de Maas.

villa
22 februari 2022

Nieuwe buurt in Schuytgraaf

Aan de rand van de wijk Schuytgraaf in Arnhem wordt een nieuwe buurt ontwikkeld met de opzet en uitstraling van een kleinschalig eigentijds dorp. Een klimaatadaptieve buurt voor iedereen die graag wil wonen aan het Betuwse landschap. Het plan heeft een gevarieerd woonprogramma met veel aandacht voor de verblijfskwaliteit waardoor iedereen op een gemoedelijke manier door en met elkaar leeft. Een toekomstbestendig dorp met een eigen identiteit, ontleend aan de kenmerken en waarden van de Betuwe.

project
19 januari 2022

MY Jewellery Flagship store in Antwerpen

Het succes van MY Jewellery gaat ook over de grens, en MR. Stir gaat mee. Het begin hiervan is de Flagship store in Antwerpen. Het ontwerp voelt vertrouwd middels het bekende ontwerpconcept met een duidelijk palet van basismaterialen zoals beton, hout en messing, aangevuld met zachtere tinten in linnen stoffen en driedimensionale keramische tegels. De dubbel hoge ruimtes en de stalen doorlopende trap zorgen voor een verrassende en unieke beleving.

MY Jewellery