20 december 2021

Landschappelijk wonen in Park Lingezegen

Landschappelijk wonen in Park Lingezegen. In de velden 26 en 27 van Schuytgraaf in Arnhem wordt dit realiteit. Deze laatste nieuwe buurtjes van Schuytgraaf krijgen zowel meer woningen als meer groen dan vooraf gepland was. In Schuytgraaf ligt het groen altijd om de hoek. In de velden 26 en 27 ligt het park zelfs direct naast de deur. Met hun groene opzet en divers programma vormen de velden een meerwaarde voor zowel wijk als park. Het gevarieerde programma is volledig gemixt waardoor iedereen door en met elkaar leeft. Naast de landschappelijke opzet en het bijzondere programma heeft het plan ook een hoge ambitie op het gebied van circulariteit. Alle huizen binnen de velden worden van hout gemaakt maar ook zo natuurinclusief en circulair mogelijk. Op deze manier wordt gewerkt aan een prachtige, landschappelijke en toekomstbestendige wijk.
project
16 december 2021

Ontwerp van een eigentijdse villa

Voor een jong gezin hebben we een echt thuis gecreëerd. De hoekwoning heeft een ruime open plattegrond, dit betekent mooie doorlopende ruimtes en veel licht in de woning. De glazen puien zorgen voor een optimale relatie met de tuin, dit wordt versterkt door het ruime overdekte terras dat zowel aan de woonruimte als de keuken is gelegen. Het uiterlijk van de woning is heel eerlijk, in de gevel is het gebruik af te lezen. Zo is het hardhouten volume, met garage, bijkeuken en speelruimte, als het ware onder de woning van wit gevelstucwerk geschoven. Dit zorgt voor een spannende gevelopbouw. Het resultaat is een fijne ruime gezinswoning met een frisse eigentijdse uitstraling.
project
19 november 2021

Lancering OWN

Gisteren gelanceerd op de MasterExpo in Amsterdam. Vandaag willen we als MR. STIR het graag ook met u delen. In samenwerking met Hous presenteren wij www.ownhome.nl. Wie wil er niet leven in een prachtige luxe villa geheel ontworpen naar je eigen wensen? Een droom die wij voor u waar maken. Bij OWN leveren wij high-end villa’s, volledig custom-made, vanuit een innovatief, duurzaam en circulair bouwconcept. Een bouwconcept waarbij een gezonde leefomgeving het uitgangspunt is en waarbij uw woongenot onze doelstelling is.

OWN
26 oktober 2021

Transformatie van een monumentaal pand

Met trots presenteren wij Villa PCT. Deze voormalige dokterspraktijk is getransformeerd naar riante villa met kantoor en gastenverblijf. Het monumentale pand is in ere hersteld en ontdaan van alle aanbouwen. De nieuwe toevoeging vormt het intermediair tussen alle verblijfsruimtes en maakt, middels een luifel, tevens de verbinding met de tuin. Door de ruwe bekisting van dit betonnen element zichtbaar te houden ontstaat een contrast tussen de formele monumentale voorkant en intiemere moderne achterkant.

project
8 oktober 2021

Startsein ontwikkeling Canon Complex 5

Het terrein van Canon Complex 5 wordt komende jaren getransformeerd naar een groene woonbuurt. Deze week heeft Woonwenz, samen met de gemeente Venlo en Canon Inc. het startsein gegeven voor de ontwikkeling. Het plan van MR. STIR bestaat uit 68 grondgebonden woningen met een gezonde mix van doelgroepen. Door de zorgvuldig gekozen ruimtelijk opzet ontstaat er een groene ruimte tussen het werken en wonen in Venlo-Noord. Deze groene ruimte wordt ingezet als kwalitatief verblijfsgebied, middels het ontwerp van een park. Dit park dringt diep door in de buurt waardoor iedereen kan genieten van de groene kwaliteit.

project
15 september 2021

Prijsvraag Stadsbruglocatie Weert

“Welcome to the Jungle” is de titel van onze inzending voor de prijsvraag voor de Stadsbruglocatie te Weert. Een bijzonder gebouw op een markante plek. Met ons voorstel maken we enerzijds een groene omsloten tuin te midden van de drukte van stad en anderzijds een duidelijke poort met de toevoeging van 2 ranke groene torens. Het wordt een dynamisch gebouw met een mix van functies en ruimtes voor mens en dier. De combinatie van ingrepen maakt het gebouw een icoon voor Weert. Een statement waarbij de ambities van de stad op basis van stedelijkheid en ecologie met elkaar verweven worden en verworden tot een urbane biotoop.

project
1 september 2021

Stadspark aan de Maas

Met het Stadspark aan de Maas heeft Roermond een plek gekregen waar ongedwongen gerecreëerd kan worden aan de waterkant. Zeker tijdens de pandemie is gebleken dat dit een welkome aanvulling betreft op het openbaar domein. De aanwezigheid van de 2 riviercruise-terminals zorgt voor een extra stedelijke allure. Het park is de eerste aanzet geweest om de stad beter met het water te verbinden. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.

project
29 juli 2021

Tom Dumoulin Park

MR. STIR wil graag de naamgever van het Tom Dumoulin Bike Park feliciteren met zijn Olympisch succes. Tevens zijn wij nog steeds heel erg trots op ons ontwerp voor dit prachtige veilige wielercircuit in Sittard-Geleen. Het park heeft oneindig veel mogelijkheden met zelfs een echte Limburgse heuvel als hoogtepunt. Door de aantakking op het wegennet is de baan inzetbaar voor zowel trainingen als (grotere) wedstrijden. Daarnaast loopt dwars door het stratencircuit nog een uitdagende MTB-route.

project
11 juni 2021

Meer ‘Sneak preview’

Een samenwerking met HOUS Luxe woningen.

HOUS Luxe woningen
1 juni 2021

Ruimtelijk raamwerk Locatie 3.1 in Arnhem

MR. STIR heeft de afgelopen periode met trots gewerkt aan het ruimtelijk raamwerk van Locatie 3.1 in Arnhem. De ambitie is het maken van een veerkrachtige wijk; aantrekkelijk, bestendig en comfortabel. Een wijk met een aangenaam woonklimaat die toekomstbestendig en klimaat-adaptief is. Om dit te kunnen realiseren wordt gekeken naar het gebruik van natuurlijke energiebronnen, herbruikbare materialen, toekomstbestendig waterbeheer, natuur-inclusief bouwen maar ook het maken van aangename verblijfsplekken en goede verbindingen met de omgeving.

project
29 april 2021

Concept MyJewellery

In nauwe samenwerking met MyJewellery hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw concept voor hun boutiques. Gekozen is voor een duidelijk palet van basismaterialen zoals beton, hout en messing, aangevuld met zachtere tinten in linnen stoffen en driedimensionale keramische tegels. De combinatie van deze hoogwaardige materialen met slimme audiovisuele technologie en display communicatie zorgt voor een verassende winkelbeleving.

myjewellery
1 april 2021

Villa Zomerdijk Arnhem

Villa 7 aan de Zomerdijk in Schuytgraaf Arnhem is gelegen op een bijzonder kavel. De kavel is enerzijds gesitueerd op een opvallende locatie aan een brede watergang nabij de Minervasingel en heeft anderzijds een zeer uitgesproken vorm met weinig straatcontact. Door het ontwerp op een uitdagende manier te laten reageren op de omgeving wordt de kwaliteit van de kavel maximaal benut.

project
23 maart 2021

Robuust groen raamwerk voor Schuyts Bos

Schuyts Bos is een unieke woonlocatie aan de rand van Arnhem. Een sterk robuust groen raamwerk vormt de basis voor een excellent en aangenaam woonklimaat. De combinatie van de bijzondere stedenbouwkundige opzet en de eigentijdse architectuur zorgt voor een goede balans tussen diversiteit en samenhang.

project
11 maart 2021

In uitvoering

De uitvoering van Radekheim Groenplaats Oud Rekem maakt veel vooruitgang. Dit project is een samenwerking met Welten Eliens Architecten.

project
25 februari 2021

Sneak preview

Een samenwerking met HOUS Luxe Woningen.

HOUS Luxe Woningen
11 februari 2021

Stedelijk ontwerp Schuytgraaf

Het Schuytskwartier is de stationsbuurt van Schuytgraaf. Hier heeft MR. STIR een stedelijke buurt ontworpen, met een stoere uitstraling nabij station Arnhem-Zuid. De buurt heeft een hoge dichtheid maar is toch overal verbonden met de groene omgeving. Om dit te versterken heeft de wijk in het hart een prachtig robuust park waar ruimte is voor kinderen om te spelen. Voor de buurt is nauwkeurig uitgezocht welke natuurinclusieve toepassingen het meeste effect hebben op welke plek.

project
2 februari 2021

Basisschool De Kolibrie

Bij het ontwerp van basisschool De Kolibrie hebben wij gekeken naar de potentie van de bijzondere ligging. Om te zorgen voor een optimale inpassing is een ontwerp gemaakt dat volledig wordt aangehecht op het stedelijk weefsel. Het resultaat is een langwerpig gebouw waarbij we uitgaan van “het doorbreken” van grenzen. De grenzen tussen buiten en binnen, leerling en leerkracht en dorp en school laten we vervagen waar mogelijk. Het concept bestaat uit een maakbaar, lokaal passend, open gebouw dat zorgt voor verbinding binnen de gemeenschap van Tielrode.

project
26 januari 2021

Monolithische villa in Diest

Voor Villa LHS in Diest (B) zijn we bij MR. STIR architect + planner uitgegaan van de kwaliteiten in de omgeving. De villa is gelegen nabij een prachtig natuurgebied maar wordt hiervan gescheiden door het spoor. Om deze reden hebben we het programma omgedraaid en de leefruimtes op verdieping gelegd. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer optimaal georiënteerd kan worden op het landschap en het spoor buiten zicht blijft. Een halve verdieping lager liggen de ruime keuken en weer een halve verdieping omlaag brengt je bij het meer geborgen deel van de villa waar de slaapkamers en badkamer zijn gelegen. De ruimtelijke opzet en oriëntatie hebben een weerslag op de monolithische verschijningsvorm van het gebouw.

project
20 januari 2021

Herontwikkeling VMBO-locatie in Panningen

Met de herontwikkeling van de VMBO-locatie krijgt Panningen een bijzondere woon- en verblijfsplek. De locatie wordt getransformeerd naar een parkachtige ruimte voor wonen, werken en verblijven. Met het behoud van enkele karakteristieke gebouwen en de waardevolle bomen blijft de stoere sfeer van de plek behouden. Dit wordt aangevuld met nieuwe volumes die robuust en duurzaam zijn. Hierbij is speciale aandacht voor klimaatadaptatie, circulariteit en natuurinclusiviteit. De positionering van de gebouwen is zo gekozen dat het gebied een plek wordt voor ontmoeting.

gemeente Peel en Maas
15 januari 2021

Tender in Eindhoven

Als MR. STIR hebben we in het voorjaar van 2020 gewerkt aan een interessante tender in Eindhoven. Ons plan zal niet gerealiseerd worden maar we zijn er daarentegen wel trots op.

project
1 januari 2021

Vacatures

MR. STIR architect + planner zoekt een bouwkundig ingenieur, een junior ontwerper, een stagiaire stedenbouw en een stagiaire architectuur.

Vacatures