15 december 2020

MR. STIR architect + planner wint tender in Eindhoven

Wij zijn verheugd om te delen dat ons ontwerp voor een woongebouw aan de Generaal Coenderslaan, tijdens een tenderprocedure door de Gemeente Eindhoven, is geselecteerd als winnaar. Het betreft een ontwerp voor 36 appartementen met als doelgroep de stedelijke starter. Het gebouw wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Peters Projectontwikkeling Schaijk bv.

Het ontwerp, genaamd Mr. Jan, bestaat uit een alzijdig volume dat helder en uitgesproken is van vorm. Het gebouw reageert op de omgeving en is zorgvuldig gepositioneerd om de parkbeleving zo optimaal mogelijk te maken. Mr. Jan vormt de kop en de beëindiging van het park aan de stedelijke en levendige Generaal Coenderslaan. Richting het park kenmerkt het gebouw zich door de groene trapsgewijze afbouw, waardoor het park als het ware over het gebouw heen loopt en een aangename groene overgang ontstaat van park naar stedelijk gebied.

project
1 december 2020

Villa CMW op Nieuw Stalberg in Venlo is gereed

Het ontwerp reageert op de bijzondere ligging aan de rand van een groot natuurreservaat met een gelifte begane grond, meer dan één meter boven straatniveau. Door middel van een vloer-tot-plafond raam in de voorgevel van de villa ontstaat er een visuele verbinding met het natuurreservaat, zonder het verlies van privacy.

De zonnige achtergevel is geheel transparant en heeft een directe relatie met de naastgelegen tuin en het zwembad. Het natuurreservaat, gelegen aan de voorzijde van de villa, kan vanuit de tuin waargenomen worden tussen grote verticale lamellen. Deze lamellen zorgen voor de nodige privacy tussen de tuin en de straatzijde. De grote leefkeuken (bijna geheel voorzien van glas) en het aangrenzende (overdekte) terras zijn ingesloten tussen twee betonnen schijven. De bovengelegen betonnen schijf die uit steekt ten opzichte van het hoofdvolume biedt bescherming tegen de zon en andere weersinvloeden.

Villa CMW
1 november 2020

Eindhovenseweg in Venlo

Als MR. STIR architect + planner  hebben we voor Woonwenz en Weski Vastgoed BV een massastudie gemaakt voor de invulling van de locatie naast het Stadskantoor aan de Eindhovenseweg. Deze plek vraagt om een metamorfose passend bij de prominente plek in de stad.

In goed overleg met de gemeente Venlo hebben we een voorstel gemaakt van ongeveer 70 huurappartementen dat het sluitstuk vormt tussen de stedelijke schaal van Maaswaard en de kleinere korrel van de Roermondsestraat. Wij zijn ervan overtuigd dat onze studie een goede basis vormt voor de ontwikkeling van de locatie en we vertrouwen erop dat Woonwenz hier een goed vervolg aan zal geven.

project
15 september 2020

Radekheim in Oud Rekem

MR. STIR architect + planner realiseert i.s.m. Welten Eliëns Architecten het project Radekheim in Oud Rekem (BE). Radekheim bestaat uit 16 woningen, 10 appartementen, 2 handelsruimtes en 37 ondergrondse parkeerplaatsen.

Het ontwerp van de Radekheim anticipeert op de individuele karakters van de gebouwen in Oud-Rekem en de geschiedenis van de oorspronkelijke kern met verschillende clusters en is gesitueerd binnen de huidige ommuring aan de Groenplaats.

Er is met zorg gekeken naar de doorlaatbaarheid van de plek, de openheid, de zichtlijnen, de groene plekken en het corresponderende sociale karakter.

project
1 augustus 2020

Boswaard Weert

Zelf bouwen op een ruime kavel in een prachtige bosrijke omgeving?
Het project Boswaard in Weert maakt dit mogelijk. 43 unieke kavels zijn hier te koop.
De infrastructuur wordt momenteel afgewerkt en de eerste kopers hebben reeds getekend.
STIR is gevraagd om twee bosvilla’s te ontwerpen. Villa’s op maat gemaakt voor deze uitzonderlijke kavels.

Villa SRB is ontstaan vanuit het idee dat elke waardevolle boom blijft staan en het woonprogramma (lineair opgesteld) per functie schuift, om ruimte te maken voor deze bomen.
Zo ontstaat er een prachtig spel tussen binnen en buiten, waarbij het soms voelt of er midden in de woning plots een boom staat of dat je een bad kan nemen in het hart van het bos.

makelaar bouwgronden
9 juli 2020

Unilocatie Grevenbicht & Obbicht

Bij MR. STIR zijn we enthousiast om te horen dat ons plan voor de gecombineerde onderwijs- en sportvoorziening tussen Grevenbicht en Obbicht positief is ontvangen door de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Maar liefst 30 van de 37 raadsleden hebben ingestemd. Een toekomstbestendig plan op een nieuwe locatie met nieuwe gebouwen en alle noodzakelijke voorzieningen waaronder nieuwe sportaccommodaties. Het ensemble van gebouwen is zorgvuldig ingepast gelegen rond een centraal plein. Het plein fungeert als de verbinder tussen de functies en de plek voor ontmoeting en ontspanning. Na de zorgvuldige ruimtelijke inpassing vraagt het plan in de vervolgfase om een zorgvuldige architectonische en landschappelijke uitwerking. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

gemeente sittard-geleen
1 juni 2020

Bolderbuurt Schuytgraaf Arnhem

Scandinavisch wonen in Arnhem? In de Bolderbuurt in Schuytgraaf is het binnenkort mogelijk. De realisatie van de woningen is al begonnen. Bij MR. STIR hebben we een stedenbouwkundig plan ontwikkeld dat is gebaseerd op het Zweedse woord “lagom”. Dit kan worden vertaald als “in balans” of “perfect-simpel”. Het plan heeft een zeer duidelijk en eenvoudig ruimtelijk ontwerp van woonblokken die allemaal zijn georiënteerd op het omringende landschap. Om alle leeftijden te kunnen voorzien, hebben we een evenwichtig woonprogramma geïntroduceerd. Belangrijk voor het succes van het plan is de natuurlijke en groene uitstraling (met een subtiele Scandinavische touch) van zowel de woningen als de openbare ruimte. Dit alles bij elkaar maakt dat het stedenbouwkundig plan ‘lagom’ genoemd kan worden, of precies zoals het zou moeten zijn.

project
1 mei 2020

Piushof Panningen

Het is mooi om te zien dat de uitvoering van ons stedenbouwkundig plan voor Piushof in Panningen ten einde loopt. Bij MR. STIR hebben we, samen met WonenLimburg en de Gemeente Peel en Maas, een plan gemaakt bestaande uit meerdere groene plekken voorzieningen met verblijfskwaliteiten. Belangrijk hierbij was de inpassing van de bestaande bomen in het nieuwe park. Het stedenbouwkundig plan is uniek door de combinatie van dit centrale groene park, Piuspark, met een programma dat voor meer dan 80% uit sociale huurwoningen bestaat.

project
20 februari 2020

publicatie villa jds in chapeau magazine

Mooie publicatie van het interview met de klant en MR STIR over villa JDS.

project
4 februari 2020

Start constructiewerk radekheim

Het archeologisch onderzoek is afgerond en de bouw kan starten voor het project Radekheim in Oud Rekem.

project
31 januari 2020

villa ARA

De vergunning is ingediend voor villa ARA, gelegen in de woonwijk Nieuw Stalberg, Venlo.

project
26 januari 2020

Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot

HeusschenCopier heeft samen met MR. STIR architect + planner in een meervoudig onderhandse aanbesteding de opdracht verkregen voor het ontwikkelen van een strategische gebiedsvisie voor de omgeving van Chemelot. Samen met Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Stein, Provincie Limburg en partijen op Chemelot werken wij vanuit de kracht van het landschap aan een integraal ruimtelijk toekomstperspectief en gaan wij in dialoog met de omgeving. Deze opgave verenigt veel waar wij als ruimtelijk ontwerpers en procesbegeleiders enthousiast van worden: een complexe stad-landzone waar hoogstedelijke dynamiek in termen van mobiliteit, (kennis-) economie en werkgelegenheid in een industrieel werklandschap samenkomt met de laag dynamische functies van het wonen en recreëren in een aantrekkelijk, groen landschap. Voor deze opgave heeft HeusschenCopier de samenwerking gezocht met MR. STIR architect + planner.

provincie limburg