Over ons

MR. STIR is een studio voor architectuur en stedenbouw opgericht door Maarten Huls (1979) en Martijn van Bussel (1978). Als partners hebben zij in 2020 samen de studio opgericht na 4 jaar van intensieve samenwerking. MR. STIR is gevestigd in Eindhoven (NL) en Neerharen (BE).

Maarten Huls (1979) ontving zijn masterdiploma in architectuur (cum laude) aan de ‘Maastricht Academy of Architecture’ (MMA+). Zijn afstudeerproject “Room Without a Ceiling” was geselecteerd voor de Biennial Archiprix International en de EAP. Maarten doceerde als gastdocent aan de ‘Maastricht Academy of Architecture’ en de Faculté  d’architecture de l’Université de Liège. In 2008 werd hij uitgenodigd om te werken voor studio Neri&Hu Design and Research Office in Shanghai.

Na het opstarten van zijn eigen architectuur studio in Maastricht (NL) in 2012 en in Neerharen (BE) in 2017, richtte hij samen met Martijn van Bussel in 2020 MR. STIR architect + planner op.

Martijn van Bussel (1978) ontving zijn masterdiploma in stedenbouw aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met zijn afstudeerproject “Beautiful Garbage”. Hij doceerde als gastdocent aan de ‘Maastricht Academy of Architecture’ en Breda University of Applied Sciences (BUas). In 2014 initieerde Martijn het project “Je Zal Er Maar Wonen”, een ontwerpend onderzoek naar huisvesting van kenniswerkers in een krimpregio.

Na het werken voor meerdere gemeentes en ontwerpbureaus, richtte hij zijn eigen stedenbouwkundig ontwerpbureau op in Stein (NL). In 2020 ging hij samen met Maarten Huls verder als MR. STIR architect + planner.

Team

Maarten Huls | partner – architect
+31 6 20 07 77 62
maarten@mr-stir.com

Martijn van Bussel | partner – stedenbouwkundige
+31 6 14 65 96 37
martijn@mr-stir.com

Daan Mooren | junior architect
daan@mr-stir.com

Ashwin Bhansingh | architectonisch ontwerper
ashwin@mr-stir.com

Maurice Goossens | stedenbouwkundig ontwerper
maurice@mr-stir.com

Esmee Moonen | stedenbouwkundig ontwerper
esmee@mr-stir.com

samenwerkingen

Bij MR. STIR zijn we niet bang om te vragen. Wij geloven erin dat samenwerken met andere experts onze plannen en ideeën verrijkt. Dat is de reden waarom we graag samenwerken met adviseurs, klanten en gebruikers in participatieve ontwerpprocessen.

Bureau Verbeek
Heusschen Copier
Renate Vos Vormgeving
Peter van der Welle maquettebouw
Serge Technau Photography
BRNDT reclame & ontwerp
Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar
Curvers Raadgevende Ingenieurs
Studique
Structi-Lies
Ontheroad Creatives
Arjan Kuijpers
Cas Denissen
Bart Muskens

Stagiares en (voormalige) werknemers

Christoph König
Hanne Rekkers
Ron Heylen
Femke van Lier
Rianne van Setten
Jonatan Urpiala